Back to Top
  • BEST CYCLING EXPERIENCE

    Become The World Leader On The Internet For The Sport Of Cycling.

    SHOP NOW

Zafer tahiroğlu yazdı

ÖZTÜRK YILMAZ'IN SİYASETTE KENDİNİ BİTİREN YOL HARİTASI

CHP disiplin kurulu,Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ı ezan tartışması ve Kemal Kılıçdaroğlu'na söylediği sözlerden dolayı partiden attı.

Siyasette ibret alınacak bir gelişme olarak toplumun önüne konan bu olay herkese bir ders vermektedir,

o d a şu hususlardır.

Siz bu ülkede siyaset yapıyorsanız,

1- Toplumun değer verdiği manevi fay hatlarıyla oynamayacaksınız,yani inanç değerleriyle ilgili söylemlerinize dikkat edeceksiniz.

2-Görev yaptığınız Partinizde kurallara uyup,liderleriniz hakkında ileri-geri laflar söylemeyeceksiniz.

bu iki hususta dikkatli olmazsanız adamı bir haftada kapı önüne koyarlar.

Öztürk Yılmaz Musul konsolosu olarak görev yaparken İŞID'in bunu ve çalışanlarını rehin alıp uzun bir süre gözaltında tuttuktan sonra yapılan pazarlıklar sonucu serbest bırakması üzerine Türkiye kamuoyu ismini duydu ve bu kişinin bir Ardahanlı olduğunu herkes öğrendi. Bu olay sonrası kamuoyunda popüler bir isim olarak tanınan Yılmaz Ardahan'ın bir çocuğu olarak sürpriz bir şekilde baş döndürücü bir hızda siyasete atıldığında,Türkiye kamuoyunun ilgisini çekti. Yılmaz'a  Ardahanlılarda kendi içerisinden çıkan bu evladına sahip çıkıp destek vererek Milletvekili yaptı.

Hem Ardahanlıların hemde CHP'lilerin çok büyük umut bağladığı ve gelecek gördüğü Yılmaz,gerek çıktığı televizyon programlarındaki agresif tutum ve konuşmalarıyla,gerek Meclis'te yanına giden insanlara olumsuz tavırlarıyla,gerekse Ardahan'da Parti teşkilatları ve Belediye Başkanlarıyla yaşadığı sorunlar sosyal medyada yavaş yavaş dile getirilirken kendisinin etrafındaki danışmanları gelecekte bu tutum ve davranışların bir sıkıntı oluşturacağını Yılmaz'a söylemediler.
Yılmaz bu tavır ve davranışlarıyla kamuoyunda olumsuz bir algıyla anılmaya başladı ve büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.

Öztürk Yılmaz Partinin prensleri arasındaydı,dış ilişkiler ondan soruluyordu,Kılıçdaroğlu'nun yabancı misyon temsilcileriyle yaptığı görüşmelerinde yanında bulunuyordu,bir ayağı yurt dışında temaslarda,bir ayağı içeride ülke gündemiyle meşguldü ve her hafta bir açıklamasıyla gündemdeydi.Bu kişi çevresinin telkiniyle Genel başkandan habersiz çıkıp bende Cumhurbaşkanlığına adayım dedi işte bu noktadan sonra işler iyi gitmemeye başladı,CHP başkanlık için Muharrem İnce'yi aday gösterince Yılmaz ortada kaldı aday edilmemenin hırsını yaşadı,çevresi yine gaz verip bu sefer CHP Genel Başkanlığı konusunda ikna etti Yılmaz'da gittiği her yerde CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu söyleyince,Kılıçdaroğlu partide büyük bir revizyon yaparken Yılmaz'ı hem MYK'dan aldı,hem Genel Başkan Yardımcılığından aldı.

Bu gelişmeler zaten gergin olan Yılmaz'ı kızdırdı,Haber Türk Televizyonun bir programında kendi kişisel düşüncesini söyleyip ezan'ın Türkçe okutulmasını isteyince bunu fırsat bilen CHP kurmayları gerekli disiplin işlemlerini başlatıp önünü kesmek için hamle yapınca Yılmaz'da çıkıp ipleri koparan açıklamasıyla Kılıçdaroğlu'na hakarete varan açıklama yaparak sürecin hızlanmasını sağladı,parti disiplin kurulu toplanarak CHP Siyasi tarihinde en hızlı kararını vererek Yılmaz'ı Partiden attı.

Yılmaz dün bu konu hakkında açıklama yaparak yargıya gideceğini ve kendisini gönderenleri halkın göndereceğini söyleyerek teselli bulmaya çalıştı ama nafile bir çaba bu.

CHP siyasi tarihinde 3 Ardahanlı isim önemli görevlere gelmişti,

1 Sırrı Atalay 30 yıl CHP de siyaset yapmış önemli görevler üstlenmiş,Cumhurbaşkanlığına vekaleten bakacak kadar saygın bir siyaset yapıp Ardahanlıların hafızasında yer kazımıştı,

2.kişi Gürsel Tekin CHP Genel Başkan yardımcılığına kadar yükselmiş ve bir saygınlık kazanmıştı,ama

3.kişi olarak ortaya çıkan Öztürk Yılmaz 4 sene içerisinde bir Büyükelçi iken CHP'de tepeden inme gelip Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olup,çok popüler olduktan sonra yine çok kısa bir sürede Partiden atılacak kadar siyasi hatalar yapması onun bu konuda beceriksizliğini göstermektedir.

Öztürk Yılmaz bu saatten sonra nasıl bir yol izler bilemiyoruz,AK Partililerin hedefindede olan ve onlarla ciddi kavgalara girip onların büyük tepkisini çeken ve şimdide CHP'lilerle aynı sorunu yaşayan Yılmaz bakalım nasıl bir yol haritası çizip siyasete devam edecek.

Bekleyip göreceğiz.

Kısacası Öztürk Yılmaz Siyasetin dilini,kurallarını ve nerede durulması gerektiğini bilemediği için bu sıkıntıyı yaşadı.

Hem Ülke genelinde,hem de Ardahan'da saygınlığını bir anda yitiren insan oldu.

Onu perde arkasından yönlendirmeye çalışanlar şimdi nasıl bir yol izleyecekler bilinmez ama bilinen apaçık gerçek şu ki,

Öztürk Yılmaz'ı bir daha ayağı kalkmamak üzere siyaseten bitirdiler.