Back to Top
  • BEST CYCLING EXPERIENCE

    Become The World Leader On The Internet For The Sport Of Cycling.

    SHOP NOW

İNSANLIK KAPİTALİST VAHŞETE YENİK Mİ DÜŞÜYOR?

Son yıllarda dünyada  bizlere neler oluyor dedirten olaylar yaşanılıyor. Dünya fireni boşalmış kamyon gibi hızla uçuruma doğru giderken, Anadolu kadim geçmişiyle buna direniyor.

Dünyada bir günde ilginç iki olay yaşandı biri Türkiye’de, diğeri Ukrayna’da Türkiye ‘dekinde parasız kalan üniversite öğrencisi için Ardahan halkı seferber oldu, öğrencinin tüm ihtiyaçları giderildi.

Ukranya’da ise Türk parasıyla 4,7 tl. Lik dolmuş parası olmadığı için ormanlık alanda indirilen üniversite öğrencisi hasta annesine yetişmek için yaya yürümek zorunda kaldığı ormanda yolunu kaybederek eksi 25 derece soğukta donarak öldü. Genç kızın cesedi iki gün sonra koruculuk yapan babası tarafında donmuş vaziyete bir çukurda bulundu.
Buna kimse istisna da diyemez. Zira o otobüste yolcular arasında da tepki gösterecek bir vicdanlı insanın çıkmamış olması olayın vehametini ortaya koymaktadır.

Amerika’da ormanlık alanda kaybolan 3 yaşındaki çocuğu bir ayı iki gün boyunca korurken Ukranya’da insanlığın düştüğü bu durum ayrıca düşündürcüdür.

Dünyada yaşanan tüm bu gelişmeler neticesinde kadim Anadolu’da yaşayan halkların hala dünya insanına yol gösterecek bir kültürü kapitalist sisteme kaptırmamayışı bizim için ve tüm dünya mazlumları için umut vericidir.

İşte Anadolu coğrafyası bunun için çok önemli. Küresel kapitalizmin kasıp kavurduğu dünya uçuruma doğru yuvarlanırken Anadolu çocuğu buna direniyor. Bunu asla gözardı edemeyiz. Gelenek, görenek, örf ve adetlerimiz UNESKO dünya mirası listesine girecek kadar önemli diyorum ve sözlerimi Akif’in, “ Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar “ sözüyle noktalamak istiyorum. İyiki bu toprakların çocuğuyum. Sonsuza dek yaşa Türkiyem.
Mehmet Avşar